27.02.09

Ось так

Зросли тарифи на квартплату
У Трускавці з 1 березня зросте квартплата – орієнтовно на 12,4%. Рішення про це вже прийняв цього тижня трускавецький міськвиконком за відсутності мера (виконком вів заступник голови п. Ярослав Чистогорський). Причиною збільшення платні за послуги КП „Наше місто” стало те, що Трускавець цього року не дотуватиме цю структуру щодо вивозу сміття, тому за вивезення твердих побутових відходів на Стрийське сміттєзвалище платитимемо по 29,2 копійки з 1 квадратного метру житла. Нагадаємо, що лише на другу половину 2008 року на вивезення сміття місто виділило комунальникам 385 тисяч гривень.
Натомість той факт, що люди оплачують за послуги, які фактично не надаються, представники КП „Наше місто” скромно мовчать.
Зросли тарифи на ритуальні послуги
Ще 4 лютого Трускавецький міськвиконком прийняв рішення щодо підняття тарифів на ритуальні послуги. Вся інформація з цього питання розміщена в міському бюлетені „Голос ради” – для прикладу, копка могили екскаватором обійдеться в 273 грн., а вручну – в 584 грн. влітку чи 702 грн. взимку плюс доплата за те, щоб яму і закопали плюс ще їжа працівникам. А доставка трупа в морг оцінена в 902,53 грн. Таке рішення викликало обурення багатьох трускавчан, особливо старших та одиноких, які звернулися до депутата обласної ради Наталії Лаврецької, щоб це питання вивчити на обласному рівні антимонопольним комітетом.
До речі, обласний депутат Наталія Лаврецька провела зустріч з виборцями вчора, в четвер 26 лютого в приміщенні міської ради, а о 15.00 ще мала зустріч з представниками міської Асоціації інвалідів. Проте на зустрічі порушувалися і різні питання загальноміського чи локального характеру – як то по Бориславській, 36 (недоруйноване сусіднє приміщення та брак дитячого майданчика), ненадання належним чином послуг КП „Наше місто” (повна відсутність гарячої води, неприбирання прибудинкової території та сходових кліток на Стуса, 1), катастрофічна ситуація з працевлаштуванням у Трускавці, зростання тарифів та інші.
Зросли тарифи на теплопостачання
В Трускавці зросли тарифи на теплопостачання, проте це не стосується населення та бюджетних організацій. Як повідомила в інтерв’ю на міському радіо головний економіст КП „Наше місто” п. Леся Савчин, причиною зростання тарифів для підприємств та суб’єктів господарської діяльності, стало прийняття Кабміном Постанови № 36 від 28 січня, яка внесла зміни до 605 Постанови Кабміну за минулий рік щодо ціни на газ (зросла майже на 40%

Немає коментарів:

Дописати коментар

Автори Блогу